Betonrenovatie

Beton vraagt om specialistisch onderhoud

Het in standhouden van vastgoed vraagt om onderhoud. Er zijn volop mogelijkheden voor preventie, onderhoud en renovatie. Om dit te realiseren is technische kennis en inzicht een vereiste. Door onze jarenlange ervaring en expertise in het vak voeren onze betonspecialisten complexe toepassingen en renovatiewerkzaamheden uit. Zij geven een onderbouwd hersteladvies voor een duurzame reparatie. Door inspectie en voorzorgsmaatregelen kan eventuele toekomstige schade voorkomen worden. Wij kijken naar oplossingen die duurzaam en financieel haalbaar zijn. Wij adviseren en voeren projecten uit met betrekking tot staalconservering, betonsanering en bescherming in o.a. woning- en utiliteitsbouw, weg- en waterbouw en de (petro)chemische industrie. Onze specialisatie strekt zich uit ‘van kelder tot dak’. Tevens is onze betonafdeling een van de bedrijven in Nederland met in-huis expertise van koolstofwapening.

Lijmwapening

Lijmwapening aanbrengen is een specialistische renovatiemethode. Bij het aanbrengen van lijmwapening worden koolstoflamellen gebruikt; deze zijn ontworpen voor structurele versterking van onder andere beton. De koolstoflamellen worden opgelijmd als uitwendige lijmwapening voor het versterken van betonconstructies.

Wanneer wordt lijmwapening toegepast? Bij toename in belasting, bij bewegende of trillende constructies, door aanpassingen / beschadiging van een constructie (brand- of verkeersschade), bij verouderde bouwmaterialen, constructiefouten, het tegengaan van scheurvorming of door installatie van nieuwe zware machines in gebouwen.

Beton injecteren

Beton injecteren wordt toegepast voor het waterdicht maken van lekkende constructies of om scheuren in gebouwen te herstellen. Ondanks dat beton een stevig en duurzaam materiaal is, kan beton ook beschadigd raken. Dit kan te maken hebben met fouten in de constructie of bijvoorbeeld temperatuurwisselingen. Mocht er in uw beton beschadigingen of scheuren zitten, dan kan PHG d.m.v. professionele betoninjectie in veel gevallen het beton herstellen.

Kelderafdichting

Voor kelderafdichting aan de binnenzijde van uw pand kunnen wij verschillende technieken toepassen om ondergrondse bouwelementen, kelders en souterrains te beschermen tegen het indringen van vocht. Bij wateroverlast in de kelder is het vaak niet meer mogelijk om dit vanuit de buitenzijde van het gebouw af te dichten. Vanaf de binnenzijde kan dit in veel gevallen gelukkig nog wel. Met behulp van een combinatie van beproefde injectiemethoden en speciale mortels kunnen wij uw kelder weer vochtvrij krijgen.

Vloercoatings

PHG verzorgt o.a. kunststofvloeren, coatingvloeren, gietvloeren voor balkons, galerijen, trappen, opritten, parkeergarages en kleedkamers, magazijnvloeren. Belangrijk bij een balkon of galerijvloer is een goede coating. Een goede coating zorgt ervoor dat het water niet kan doordringen tot het beton. Gebeurt dat wel dan kan het verwerkte staal wat in het beton zit gaan roesten. De kwaliteit van het balkon kan hard achteruitgaan op het moment dat het balkon niet of slecht onderhouden wordt. Dit kan de draagkracht aantasten, wat vervolgens weer kan leiden tot onveilige situaties. Wij zijn in staat om uw balkon- en/of galerijvloer te renoveren. Scheuren worden hersteld en ook voor het plaatsen van balkonhekken bent u bij ons aan het juiste adres.

Wil jij ook het verschil maken?
Laten we samen werken aan de toekomst!